„Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei să poți să vezi foarte departe.” - Constantin Brâncuși

Next steps...

Niciun comentariu
20 Februarie 2013, ora 19:00, Golden Tulip Ana Tower Sibiu...primul eveniment Java User Group Sibiu din acest an, alaturi de o asistenta formata din aproximativ 30 de pasionati / practicanti ai acestui domeniu. Pana aici nimic deosebit comparativ cu alte evenimente similare, doar ca peste aproximativ o luna se implinesc doi ani de cand a luat forma ideea unei comunitati Java in Sibiu, o idee pornita din dorinta de a partaja din experienta si cunostintele acumulate si deopotriva din dorinta de dezvoltare profesionala a tuturor celor implicati.



Au trecut asadar doi ani in care grupul si-a desfasurat activitatea inregistrand progrese la fiecare eveniment, urmand cu stoicism sloganul Research, Share, Evolve. Am cercetat, am partajat si, inevitabil, am evoluat iar rezultatele obtinute si activitatea grupului sustin cele anterior exprimate.

Evolutia este insa un proces continuu iar pentru a continua sa evoluam este necesar sa facem noi pasi in directia spre care tindem. In acest context, ne propunem pentru anul 2013 sa continuam activitatea in directia prezentarilor tehnice si deasemenea sa incepem alte activitati orientandu-ne catre doua noi directii:
  1.  Dezvoltarea generatiei viitoare de programatori Java, activitate realizata in parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga si gestionata de departamentul Sibiu JUG Academy. Acivitatea consta preponderent in organizarea de training-uri Java si prezentari destinate studentilor. 
  2.  Implicarea grupului in proiecte OpenSource sau adoptarea unui JSR. Activitatea consta in formarea unei echipe tehnice, compusa din programatori, arhitecti, manageri de proiect, etc., care sa se implice activ in dezvoltarea proiectelor OpenSource sau adoptarea unui Java Specification Request prin intermediul Java Community Process.
Pentru ca cele doua propuneri sa devina realizabile este inevitabil nevoie de o implicarea activa a membrilor si de o mobilizarea a lor in vederea atingerii acestor obiective. Mesajul prezentarii mele din cadrul acestui eveniment a pus accentul de implicarea si mobilizarea de care toti trebuie sa dam dovada pentru a putea progresa ca grup si implicit individual, inspirand eventual si alte persoane sa ni se alature. Pentru a facilita procesul de organizare avem nevoie ca fiecare dintre cei interesati sa completeze formularul de inregistrare ca membru Java User Group Sibiu, iar in urma informatiilor obtinute vom discuta in cadrul evenimentelor viitoare si vom stabili impreuna care este pasul urmator. Fie ca doriti sa va implicati in realizarea de prezentari tehnice, in conducerea de training-uri Java, in dezvoltarea de proiecte OpenSource sau pur si simplu doriti sa asistati la evenimentele organizate, informatiile pe care le obtinem prin intermediul acestui formular sunt importante in vederea formarii unei imagini cat mai clare despre grup, membrii acestuia si modul in care putem impreuna sa ne desfasuram activitatea in viitor.

Revenind la acest eveniment, doresc sa multumesc tuturor partenerilor(Oracle, JRebel, ULBS, PeopleCentric) si sponsorilor (iQuest, Pentalog, EBS si Visma) care sunt alaturi de grupul nostru si ne sustin in activitatile pe care le desfasuram. Doresc de asemena sa ii multumesc lui Ovidiu Postelnicu pentru prezentarea sa despre Java Message Service. Astept completarea formularului de cat mai multi dintre participantii la evenimentele Sibiu JUG pentru a putea continua cu Next steps...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu